Zvërlevski formon Komision për përcjellje të parregullsive zgjedhore

Prokurori publik, Marko Zvërlevski, ka marrë vendim për formimin e Komisionit të përkohshëm për përcjelljen e parregullsive eventuale të cilat do të ndodhnin gjatë organizimit dhe realizimit të zgjedhjeve të caktuara për më 5 qershor, njoftoi Prokuroria Publike, transmeton Portalb.

Anëtarë të Komisionit siç thuhet në Kumtesë do të jenë prokurorët nga Prokuroria Publike nga katër Prokuroritë e larta dhe nga Prokuroria Themelore Publike Shkup.

“Anëtarët e komisionit kanë kompetenca të përcjellin procesin zgjedhor dhe gjatë kësaj për të gjitha ngjarjet për të cilat do të konsiderojnë se japin indikacione  që eventualisht të kryhen parregullsi, të japin kompetenca për veprim të shpejtë nga prokuroritë kompetente”, thuhet në kumtesën e Prokurorisë.

Nga atje informojnë se Komisioni do të hapë shërbim të ri, adresë elektronike për denoncimin e parregullsive në të cilën qytetarët dhe organizatat qytetare do të mund të drejtohen edhe me shkrim dhe të denoncojnë veprimin e paligjshëm që kanë të bëjnë me zgjedhjet. /Portalb

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.