Fillimi Maqedoni Lajme “Most” kërkon ndryshime të ligjit për shkurtimin e afateve për pastrimin e Listës Zgjedhore

Fillimi Maqedoni Lajme “Most” kërkon ndryshime të ligjit për shkurtimin e afateve për pastrimin e Listës Zgjedhore

Organizata Joqeveritare “Most”, me qëllim që të përshpejtimit të procedurave administrative për kontrollimin e të dhënave jokonzistente dhe për kontroll në terren të grupit të dytë me të dhëna jokozistentente kërkon ndryshim të ligjit për vendbanim dhe për vendbanim të përkohshëm, për letërnjoftim, për procedurë të përgjithshme administrative dhe ligjit për kontestet administrative, njofton Portalb.

“Në bazë të dispozitave aktuale ligjore, janë të duhura rreth 20 dit për mbarimin e procedurës për anulimin e letërnjoftimit dhe vendbanimit, ndërkaq nëse qytetari paraqet ankesë dhe më pas ngre kontest administrativ, procedura mund të prolongohet për më shumë se 1 vit. Në këto afate nuk është e paraparë koha kur më parë do t’i duhet MPB-së që t’i kryej kontrollet administrative dhe ato në terren të këtyre votuesve, që të konstatohet se a mund të ngritet procedurë për anulimin e vendbanimit dhe letërnjoftimit”, thonë nga OJQ MOST.

“Me ndryshimet e ligjit, nga MOST thonë që, e gjithë procedura për fshirjen e votuesve eventual kontestues nga Lista Zgjedhore, do të ishte shkurtuar për 70 ditë. Në këto 70 ditë nuk është llogaritur koha në të cilën më parë do t’i duhet MPB-së për t’i kryer kontrollet administrative dhe në terren të këtyre votuesve që të konstatojë se a mund të ngrit procedurë për anulimin e vendbanimit dhe letërnjoftimit. /Portalb

Previous Ngriten akuza kundër dy personave në rastin “Fabrika”
Next LSDM reagon për tërheqjen e ministrave të BDI-së

About author

You might also like

Maqedoni 0 Comments

23:10 – Këto janë rezultatet e fundit që KSHZ i ka publikuar (FOTO)

23:10 – KSHZ i ka përditësuar rezultatet prej zgjedhjeve të parakohshme, të cilat mund t’i shihni në formë grafike, njofton Portalb. Më poshtë mund t’i shihni rezultatet në të gjitha njësitë veç e

Maqedoni 0 Comments

Qytetarët e Shkupit vazhdojnë të thithin ajër të ndotur

Nivel i mesëm i ndotjes së ajrit me grimca PM2.5 sot në mëngjes është regjistruar në stacionet matëse në Qendër dhe në Karposh, të cilat janë të vetmet stacione matëse

Maqedoni 0 Comments

KSHZ-ja e miratoi Raportin e kontrolleve të kryqëzuara, në terren

Komisioni Shtetëror Zgjedhor mbrëmë në kuadër të seancës së 35-të e miratoi Raportin e kontrolleve të kryqëzuara, në terren dhe kontrollet administrative për shkak të azhurnimit të listës zgjedhore në

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply