U nënshkrua Memorandum për bashkëpunim  me Këshillin  Kombëtarë për barazi gjinore

U nënshkrua Memorandum për bashkëpunim me Këshillin Kombëtarë për barazi gjinore

Ministri i Drejtësisë Valdet Xhaferi nënshkroi Memorandum për bashkëpunim me Këshillin Kombëtarë  për barazi gjinore,  përfaqësuar nga kryetarja,  Savka Todorovska.

Qëllimi i nënshkrimit të  Memorandumit është që nëpërmjet  bashkëpunimit të ndërrsjellët  mes Ministrisë së Drejtësisë dhe Këshillit Kombëtarë,   të avancohet mbrojtja e grave  nga dhuna e bazuar gjinore  në përputhje me  standardet evropiane  me çka do të promovohet marrëdhënie  partneriteti  i institucioneve  të pushtetit qëndror dhe lokal  dhe shoqërisë civile.

Në kuadër  të këtij bashkëpunimi  parashikohen  trajnime për përfaqësuesit e institucioneve për të  rritur njohuritë e tyre për domethënien dhe nevojën për reagim  adekuat shoqëror kundër  dhunës së bazuar gjinore.

Njëkohësisht sipas Memorandumit do të realizohen  edhe aktivitete për avancimin e rregullativës ekzistuese ligjore dhe harmonizimin e të njëjëts  me standardet evropiane,  që do të mundësojë  mbrojtjen adekuate të grave  viktima të dhunës së bazuar gjinore.

Previous Zvërlevski dhe Ushkovski përpara zgjedhjeve ua kanë rritur rrogat gjykatësve dhe prokurorëve
Next Ja sa para do të kushtojnë zgjedhjet e parakohshme në Maqedoni

About author

You might also like

Maqedoni 0 Comments

Delegacioni i APKE­-së për vizitë parazgjedhore në Maqedoni

Një delegacion i Asamblesë Parlamentare të Këshillit të Evropës (APKE), i kryesuar nga Stefan Shenah (socialist nga Austria) sot dhe nesër do të qëndrojë në Maqedoni në mision parazgjedhor, transmeton

Maqedoni 0 Comments

Vendosja e kamerave në auto shkolla, kandidatët thonë se janë nën presion

Kamerat vazhdimisht xhirojnë veturat e auto shkollave, gjatë mbajtjes së orëve të vozitjes nga kandidatët për patentë shoferi. Materialet e incizuara prej 40 minutave vozitje me kandidatët duhet të barten

Maqedoni 0 Comments

KSHZ: Deri më 4 maj mblidhen nënshkrimet për kandidatët e njësisë zgjedhore numër 7

Komisioni Shtetëror Zgjedhor njofton të gjithë qytetarët e interesuar të Republikës së Maqedonisë që janë përkohësisht me punë apo qëndrojnë jashtë vendit që në bazë të nenit 2 paragrafi 1

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply