Raufi:Zaev te jet deshmitar i rastit "MONSTRA"!!!

Raufi:Zaev te jet deshmitar i rastit "MONSTRA"!!!

Lideri i opozitës maqedonase, Zoran Zaev, është i obliguar që të paraqitet në Gjykatë si dëshmitarë për rastin “Monstra”. Kështu vlerson për Zhurnal, avokati i njohur në Maqedoni, Naser Raufi. 

Sipas tij kryetari i LSDM-së, Zoran Zaev, do të ftohet si dëshmitarë poqëse deri atëher ne si palë mbrojtëse nuk i marrim dëshmitë dhe faktet që i posedojnë Zaev dhe Prokuroria Speciale. Kjo do të thotë se Zaev do të ftohet të dëshmojë në seancën publike, por kjo do të jetë si variantë rezervë e palës mbrojtëse. Rafu madje shton se për të dëshmuar lidhur me rastin “Monstra”, ata si palë mbrojtëse do të ftojnë edhe pjestarë të PSP-së, të cilët githashtu i posedojnë dëshmitë që dalin nga të ashtuquajturat “Bomba”, të cilët Zaev ua ka dorëzuar. 

“Nëqoftëse deri te seanca publike e Gjyqit suprem nuk i kemi këto prova atëherë në jemi të detyruar që ta propozojmë Zoran Zaevin si dëshmitar me qëllim që ai të tregojë se çfarë ka dëgjuar prej atyre bisedave që janë prezente në të ashtuquajturat bomba, pasiqë vet ka deklaruar se ka prova dhe është i sigurtë se të akuzuarit për rastin nuk janë fajtor. Por ne këtë e kemi si varijantë reserve. Nëse prokuroria speciale nuk involvohet, ne do të kërkojmë që edhe pjestar të Prokurorisë speciale të paraqiten si dëshmitar sepse edhe ata i posedojnë ato prova. Nëqoftëse ne nuk i marrim provat deri në seancën publike atëherë në këtë seancë ne do të kërkojmë që Zaev dhe pjestar të Prokurorisë Speciale të paraqiten si dëshmitar. Zaev është i obliguar juridikisht të paraqitet si dëshmitar dhe të dëshmojë. Ai është i obliguar të dëshmojë por Zaev e ka kryer obligimin e vet, sepse materialet që i ka poseduar i ka dorëzuar në prokurorinë speciale dhe rasti po shqyrtohet dhe po përpunohet atje”, ka deklaruar për Zhurnal, avokati Raufi.

Ndryshe, nga incidenti që ndodhi në vitin 2012, në afërsi të liqenit të Smilkovcës, u akuzuan pesë shqitpar nga Shkupi se qëndrojnë pas vrasjes së pesëfisht të të rinjëve maqedonas. Ish ministrja e policisë, Gordana Jankullovska, e cilësoi këtë aksion se bëhet fjalë për radikalist islamik, ndërsa gjykata në bashkëpunim me prokuroren Geshkovska, e cilësuan se bëhet fjalë për rastin “Monstra”. 

Aktualisht në burgjet e Maqedonisë qëndrojnë pesë shqiptarë që u akuzuan për këtë rast, mirëpo pala mbrojtëse ka bërë ankesë edhe tek Gjykata Supreme e Maqedonisë. Gjykata Supreme tani pritet të merrë vendim në lidhje me këtë rast. Skenari i parë është që të vërtetohet vendimi i shkallës së parë dhe shkallës së dytë të Gjykatës së Apelit dhe me këtë vërtetohet dënimi me burg të përjetshëm. 

Nga ana tjetër skenari i dytë i Gjykatës Supreme është që të shfuqizohet gjykimi dhe lënda të kthehet nga fillimi.

Previous D.u.d.a dhe Lyrical Son realizojnë klipin e ri (Video)
Next KSHZ do t’i kontrollojë votuesit nga Shqipëria të “paketuar” në banesa nëpër Maqedoni

About author

You might also like

Maqedoni 0 Comments

Athinë, seancë për shqyrtimin e ankesës të dyshes së DSK-së

 Ish-shefi i DSK-së Goran Grujevski dhe kolegu i tij Nikolla Boshkovski, sot kanë ardhur në seancën gjyqësore në Gjykatën Supreme në Athinë, ku do të vendoset për ankesën e tyre

Maqedoni 0 Comments

Shf Bedri Tahiri Svillare fitues të olimapdës në futboll nga Komuna Saraj

Komuna e Sarajit gjatë javëve të fundit ka realizuar në mënyrë tradicionale olimpiadën e shkollave në disa sporte , duke filluar nga atletika , futbolli  dhe volejbolli . Shkollat fillore

Maqedoni 0 Comments

Pa ujë nesër disa pjesë të Shkupit

Pa ujë nesër, në periudhën nga ora 8:15 e deri në mënjanimin e defektit, do të mbeten shfrytëzuesit në shtrirjen nga Usje deri në Zelenikovë, gjegjësisht Usje, Pintia, Përzhino, Draçevë,

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply