Takim i ri i komisionit për mediumet për zgjedhje të anëtarit të pestë

Takim i ri i komisionit për mediumet për zgjedhje të anëtarit të pestë

Komisioni i përkohshëm për ndjekje të përfaqësimit mediatik sot në mesditë do të vazhdojë me bisedimet qëllimi i së cilit është të zgjidhet anëtari i pestë i komisionit. Afati për zgjedhjen e anëtarit të pestë, i cili në pajtim me marrëveshjen politike duhet të jetë shqiptar, skadoi javën e kaluar.

Dhjetëra gazetarë dhe profesor u kandiduan për këtë pozitë, ndërsa kandidati Daut Dauti dje njoftoi se ai e tërheq kandidaturën e vet. Kandidati potencial për anëtar të pestë në trupin monitorues ad­hok, Daut Dauti është tërhequr nga kandidatura për anëtar të mundshëm në këtë komision, ku për të njëjtën ka njoftuar edhe Agjencionin për audio dhe shërbime audiovizuele dhe të gjitha mediat e tjera të vendit.

Ai mes të tjerash i falënderon të gjithë ata që i dhanë mbështetje kandidimit të tij për anëtar të këtij komisioni. Dauti poashtu i dëshiron punë të mbarë kundërkandidatit të tij dhe shpreh falenderime ndaj subjektit më të madh politik shqiptar nga Maqedonia, BDI­-së të cilët i dhanë mbështetje të palimitueshme personalitetit të tij si gazetar profesionist. Anëtari i pestë i Komisionit duhet të zgjidhet me konsenzus.

Ljubomir Kostovski, anëtar i Komisionit propozuar nga ana e LSDM­së, deklaroi se për atë kandidat i vetëm i pranueshëm është Sefer Tahiri nga Këshilli për etikë në media në Maqedoni. Edhe LSDM­ja i bëri thirrje Komisionit që ta emërojnë Tahirin për anëtar të pestë. nh/mp/10:12

Previous Deri të premten paraqitja e dëmeve nga përmbytjet
Next Zaev deri te nxënësit dhe mësuesit: Ndryshimet do t’i presim këtë vit shkollor

About author

You might also like

Maqedoni 0 Comments

FRODEM: Vetëm qeveria teknike e ekspertëve mund ta shpëtojë Maqedoninë

Dalja nga kriza është e mundur vetëm me përfshirjen e “elementit të 5-të”, potencialin qytetar, profesional dhe potencialin e ekspertëve të vendit, me formimin e qeverisë teknike-eksperte, konsideron shoqata Fronti për

Maqedoni 0 Comments

Hajndëll: Fillimisht kushte, pastaj datë për zgjedhje

Zgjedhjet parlamentare duhet të mbahen para vitit 2018 por, fillimisht duhet të krijohen kushte që ata të jenë demokratike, vlerësoi përfaqësuesi special Johanes Hajndëll, në një intervistë për Alsat-M. Më e

Maqedoni 0 Comments

Të burgosurit sot protestojnë, kërkojnë zvogëlim të dënimit për 30%

Sot do të protestojnë edhe të burgosurit. Një vendim i tillë është sjellë pas refuzimit të kërkesës nga presidenti Gjorge Ivanov për faljen e tyre, transmeton Portalb. Sipas informacioneve, protestës

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply