10 mënyrat që ta dalloni mjaltin e vërtetë natyror

10 mënyrat që ta dalloni mjaltin e vërtetë natyror

Mjalti është i pasur me vitamina dhe minerale, dhe ka veti antiinflamatore. Me ndihmën e këtyre 10 truqeve zbuloni se cili është mjalti i vërtetë.

1. Merrni pak mjaltë dhe fërkojeni atë në mes të gishtit tregues dhe gishtit të madh derisa të shpërbëhet. Mjalti i pastër është i mirë për lëkurë dhe nuk është ngjitës. Nëse ai që e keni fërkuar ngjitet, kjo do të thotë se ka sheqer ose ëmbëlsues artificialë në të.

2. Mundohuni të vendosni pak mjaltë në letër apo peceta të letrës. Mjalti i pastër natyral nuk përmban ujë dhe nuk do të depërtojë në letër për një kohë të gjatë.

 

3. Bletët instinktivisht i ndërtojnë kosheret në pemë dhe midis shkëmbinjve për t’u mbrojtur nga buburrecat. Vendosni pak mjaltë tek buburrecat, ata nuk do ta prekin mjaltin natyror.

4. Me të verdhën e vezës përzieni pak mjaltë. Nëse mjalti është i pastër, kur ta tundni të verdhën e vezës, ajo do të duket si të ishte e gatuar.

5. Një lugë të vogël me mjaltë vendoseni në një gotë të mbushur me ujë. Mjalti artificial do të fillojë të shkrihet, ndërsa mjalti i pastër do të forcohet dhe do të bjerë në fund.

toasts_bread_honey_tea_20740_1920x1080

6. Nëse e lyeni me mjaltë një fetë bukë, mjalti natyral do të ngurtësohet për disa minuta, ndërsa mjalti artificial do ta lagë bukën për shkak të përmbajtjes së ujit.

7. Pak para gëlltitjes mjalti i vërtetë do t’ju japë një ndjesi të pickimit apo gërvishtjes në gojë, gjë që mjalti artificial nuk mund ta arrijë.

8. Vëzhgoni nëse mjalti do të kristalizohet me kalimin e kohës. Imitimi i mjaltit do të qëndrojë i lëmueshëm si shurup, pa marrë parasysh se sa kohë është ruajtur, ndërsa mjalti i vërtetë do të kristalizohet.

9. Majën e fijës së shkrepëses lyejeni me mjaltë dhe përpiquni ta ndizni. Mjalti natyror nuk do ta pengojë ndezjen. Mjalti artificial ka ujë, prandaj shkrepësja nuk mund të ndizet.

10. Vendosni në mikrovalë 2-3 lugë të vogla me mjaltë. Ngroheni në temperaturë të lartë. Mjalti natyror do të karamelizohet shpejt dhe nuk do ta marrë formën e shkumës. Mjalti artificial do të karamelizohet vështirë dhe do të jetë plot me flluska. /Telegrafi

Previous Kosova përfundon stërvitjen e fundit para takimit me Ukrainën
Next Dieta e çmendur me mollë, si të humbisni pesë kilogramë për shtatë ditë

About author

You might also like

Kuriozitete 0 Comments

Mënyra më e mirë për të paketuar gardërobën e stinës së verës

Të “paketosh” rrobat e verës, do të thotë të lësh më shumë hapësirë për pulovrat e xhaketat që vishen në vjeshtë/dimër. Por, të gjitha ne duam që kur t’i rihapim

Kuriozitete 0 Comments

Në lartësinë e luksit: Hoteli super-luksoz me katër rrota! (Foto)

Me ngrohje poshtë, banjë dhe një krevat dopio të gjerë, ky “hotel veturë” vlerësohet të jetë lartësia e luksit, përcjell Telegrafi. Me një kuzhinë mirë të pajisur, një çati prej xhami,

Kuriozitete 0 Comments

Djaloshi ‘unik’ me një sy të kaltër dhe një të zi

Në Bangladesh një fotograf profesionist është ndeshur me një pamje të çuditshme, ai ka takuar një djalosh me një sy blu dhe një të zi, ndërsa në mes të flokëve

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply