Maqedoni, filluan të rrjedhin afatet për mbajtjen e zgjedhjeve të parakohshme parlamentare

Maqedoni, filluan të rrjedhin afatet për mbajtjen e zgjedhjeve të parakohshme parlamentare

Dje me 110 veta “për” u votua për shpërndarjen e Kuvendit për mbajtjen e zgjedhjeve të parakohshme parlamentare më 11 dhjetor, ndërkaq afatet për organizimin e zgjedhjeve vetëm se kanë filluar të rrjedhin për Komisionin Shtetëror Zgjedhor (KSHZ), njofton Portalb.mk.

Nga KSHZ thonë se ata janë të gatshëm që t’i organizojnë zgjedhjet.

“Për zgjedhjet e parakohshme parlamentare, afatet që janë të caktuara me Kodin Zgjedhor shkurtohen për pesë ditë, përveç për fushatë zgjedhore, e cila patjetër duhet të jetë 20 ditë. Te ne nuk ka “a mundemi dhe a duam”, me patjetër duhet ta kryejmë tërë punën që e kemi para nesh”, thotë zëdhënësi i KSHZ-së, Admir Shabani.

Me sjelljen e vendimit për shpërndarje të Kuvendit, partitë politike në procesin zgjedhor duhet të nënshkruajnë kodeks për zgjedhje demokratike dhe korrekte, transmeton Portalb.

Më poshtë do t’i shihni afatet relativisht të shkurtra për zgjedhjet e parakohshme parlamentare:

  • 18 tetor (sot) – MPB në medium magnetik (hard disk) i dorëzon të dhënat e kërkuara për qytetarët deri në KSHZ.

  • Deri më 20 tetor – KSHZ duhet të dorëzojë kërkesë deri te Ministria e Shoqërisë Informatike dhe Administratës për dorëzimin e t dhënave për të punësuarit dhe administratën komunale dhe shtetërore.

  • 27 tetor – KSHZ patjetër duhet ta vendosë në kontroll publik Listën  Zgjedhore. Kontrolli publik do të zgjasë 15 ditë, gjegjësisht deri më 11 nëntor.

  • 11 nëntor – KSHZ duhet t’i publikojë përshkrimet e njësive zgjedhore.

  • 18 nëntor – KSHZ patjetër që në shtypin ditor t’i publikojë emrat me kandidatët për deputetë.

  • 21 nëntor – Fillon fushata zgjedhore, ndërkaq mbaron më 9 dhjetor të vitit 2016 në orën 24.

  • 22 nëntor – KSZH do t’ua dorëzojë Listën Zgjedhore partive politike, ndërkaq ato në afat prej 5 ditëve, deri më 27 nëntor, do të duhet që të dorëzojnë kërkesë për regjistrim, plotësim ose fshirje të të dhënave.

  • 27 nëntor – KSHZ e nënshkruan Listën Zgjedhore.

  • 11 dhjetor – Zgjedhjet e parakohshme parlamentare.

Previous Klubi që u krijua shtatë vite më parë, sot është pa humbje dhe kandidat për titull në njërën nga ligat më të forta në botë (Foto/Video)
Next Veljanoski sot do t’i shpallë zgjedhjet e parakohshme parlamentare

About author

You might also like

Maqedoni 0 Comments

Ristovska: Detyrë e institucioneve është që të vazhdojnë të bashkëpunojnë me ne

Kuvendi, para vendimit për shpërbërje, që të mërkurën vonë në mbrëmje e deklaroi kryetari i Kuvendit Trajko Veljanovski, nuk i përmbushur të gjitha detyrat ndaj Prokurorisë Speciale. Deputetët as nuk

Maqedoni 0 Comments

Filloi takimi i liderëve i thirrur nga Gëzim Ostreni

Ka filluar në hapësirat e Kuvendit takimi i partive politike shqiptare kësaj radhe i thirrur nga kryetari i Unitetit Gëzim Ostreni. Në takim nga BDI po marrin pjesë kryetari Ahmeti

Maqedoni 0 Comments

Prokuroria ka hapur hetim për rastin me “nusen police” nga Manastiri

“Prokuroria Publike kompetente ka hapur hetim për rastin e “nuses police” nga Manastiri, që para disa ditësh, LSDM nëpërmjet një konferencë për shtyp publikoi fotografi ku shihet se ajo gjuan

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply