TIM kërkon që institucionet të ndërmarrin hapa konkrete pas revizionit në Ministrinë së Arsimit

TIM kërkon që institucionet të ndërmarrin hapa konkrete pas revizionit në Ministrinë së Arsimit

“Transparency International Macedonia” (TIM), u bën thirrje institucioneve kompetente që të veprojnë pas publikimit të të dhënave të Raportit përfundimtar të revizorit shtetëror kompetent për revizionin e realizuar të raporteve financiare bashkë me auditimin e revizionit të Ministrisë së Arsimit dhe Shkencës, në llogari të buxhetit themelor për vitin 2015, sipas të cilit konstatohen një numër i madh i parregullsive gjatë punësimit të personave dhe harxhime të paparamenduara të parave publike të cilat Ministria i ka pasur në dispozicion, njofton Portalb.

“Duke e pasur parasysh se Raporti e Entit Shtetëror të Revizionit (ESHR), përmban bazë dyshimi për kryerjen e parregullsive të cilat në vete përmbajnë disa vepra penale, është shqetësuese që institucionet kompetente ende nuk kanë reaguar për atë. I bëjmë thirrje ESHR-së që në bazë të ligjit institucioni në fjalë t’ia dorëzojë raportin Komisionit për Parandalim të Korrupsionit dhe deri te Prokuroria Publike e Maqedonisë me qëllim që ata të veprojnë më tej me rastin”, thuhet në reagimin e TIM-së.

TIM, vlerëson se është e palejueshme që të injorohen raportet e revizionit dhe për këtë kërkon që institucionet kompetente sa më shpejtë t’i shqyrtojnë të dhënat nga ato raporte dhe të ndërmarrin hapa konkret për locimin e përgjegjësisë për kryerjen e parregullsive. /Portalb

Previous OnePlus 3T me Snapdragon 821 është në përgatitje
Next OEMVP në takim me Zëvendësministrin plotësues të Financave Kire Naumov

About author

You might also like

Maqedoni 0 Comments

Rreth 700 mjekë të rinj kanë braktisur Maqedoninë

Rreth 700 mjek të rinj të pakënaqur nga paga kanë braktisur Maqedoninë dhe i’a kanë shkuar në Evropë, njofton për Alsat M Simon Siljanovski, kryetar nderi i Sindikatës së shëndetësisë

Maqedoni 0 Comments

Padi penale kundër ELEM-it dhe drejtorëve në REK Manastir për ndotjen e mjedisit jetësor

Sektori i Punëve të Brendshme Manastir ka dorëzuar padi penale kundër Elektranave të Maqedonisë (ELEM) dhe kundër ish drejtorëve dhe udhëheqësve aktual në REK Manastir për shkak të ndotjes së

Maqedoni 0 Comments

Gruevski, Zaev, Ahmeti dhe Thaçi, kanë arritur në Klubin e Deputetëve për takimin e sotëm

Katër liderët e partive politike nënshkrues të Marrëveshjes së Përzhinës, ai i VMRO – DPMNE-së, Nikolla Gruevski, LSDM-së, Zoran Zaev, BDI-së, Ali Ahmeti dhe i PDSH-së, Menduh Thaçi, kanë arritur

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply