Për ajër të shëndetshëm, në shtëpinë tuaj

Me pastruesit e ajrit fitoni deri në 97% ajër më të pastër! Mësoni të gjitha dobitë dhe ku

mund t’i bleni

Me fillimin e vjeshtës dhe përgaditjes për sezonën e ngrohjes, shqetësimet për ndotjen e ajërit bëhen tema aktuale në mes banorëve të Maqedonisë. Edhe pse shpesh diskutohet tema, njerëzit rrallë ndërmarrin iniciativë për t’a mbrojtur vendbanimin e tyre dhe vendin e punës me përfundim që t’a përmirësojnë kualitetin e ajrit. Me përparim të teknologjisë, ka zgjidhje edhe për këtë problem. Tani më me çmime të arritme në salonet e Neptun në të gjithë Maqedoninë lehtë mund t’i bleni këta aparate dhe të fitoni deri në 97% ajër më të pastër në vendbanim apo/dhe në hapsira tjera.

 

Niveli i ndotjes së ajrit në hapsira mund të jetë deri në tre herë më e madhe se ajo jasht!

Kjo është në përgjithësi përshkak të pluhurit, bakterieve dhe viruseve të cilat barten nëmes njerëzve, tymit gatues, tymit të cigareve, kafshëve shtëpiake dhe të ngjashme. Njerëzit kalojnë shumicën e ditës në një ambient të mbyllur në shtëpi apo në pun, dhe për këtë shkas rreziku i ndotjes së ajrit thithës është në një ambient të mbyllur, se sa jasht.

 

Pastruesit e ajrit e largojnë ajrin e ndotur nga shtëpia juaj

 

Pastruesit e ajrit janë pajisje të cilat e largojnë ndotjen e ajrit në hapsirë. Pluhur, polen, kafshë shtëpiake, myk e gjëra të tjera të cilat mund t’ë reagojnë si alergjike. Pastruesit i largojnë këto gjësende, si dhe një pjesë të bakterieve, viruseve dhe materieve të dëmshme. Janë të dobishme për njerëz të cilët vuajnë nga alergjia dhe nga asma, dhe janë shumë të dobishme tek familjet që kanë fëmijë të vegjël. Fëmijët janë më pak rrezistues ndaj ajrit të ndotur dhe dëmi tek ata ndikon më shumë.

 

A kanë efekt me të vërtetë pastruesit e ajrit?

Po, pastruesit e ajrit në të vërtetë kanë efekt! Pas një shfrytëzimi të shkurtër, vetëm hapeni filterin që të shihni se çfarë gjërash janë mbledhur në të. Pa atë filter, pluhuri do të jetë në mushkritë tuaja të bardha.

Çdo pastrues e ka të caktuar sipërfaqen të cilën mund ta mbulojë

Çdo pastrues i ajrit vjen me rating të caktuar të shkallës për ajër të pastërt (CADR). Për atë para se të bleni pastrues, duhet t’a shihni se sa metra katrorë mund të pastrojë dhe të jetë i përshtatshëm për hapsirën tuaj (shtëpi apo vend pune).

Lagështues apo largues të lagëstisë të ajërit

 

Përkrah pastruesëve të ajrit ekzistojnë edhe aparate tjera për përmirësim të kaulitetit të ajrit. Lagështues të ajrit dhe ata që largojnë lagështinë nga ajri, këta kryejnë komplet funksion tjetër. Lagështuesit e zmadhojnë lagështinë në ajër, ndrsa larguesit e kryejnë të kundërtën, e zvogëlojnë atë. Lagështuesi shfrytëzohet atëherë kur lagështia e ajrit është nën 30%, ndërsa larguesi i lagështisë shfrytëzohet përderisa lagështia është më e madhe se 50%. E rekomanduar është që lagështia e hapsirës të jetë në mes 30% dhe 50%. Aparatet të cilat mund t’i gjeni në Neptun, kanë njësi matëse të cilat u ndihmojnë t’a diktoni se kur duhet lëshuar njërën prej tyre.

 

Përderisa keni vllagë, myk, polen, apo pluhur në dhomë, merrni largues të lagështisë nga ajri

 

Në qoftëse dhoma juaj vazhdimisht ka vllagë, myk, polen, pluhur, merrni largues të lagështisë nga ajri që t’a zvogëloni atë dhe t’a mënjanosni mykun. Nivelin e lartë të mykut, polenit dhe pluhurit.

Mësoni më shumë për pajisjet për kualitet të ajrit dhe shihni ofertat e shkëlqyeshme në të gjitha Neptun salonet e shitjes në të gjithë Maqedonine ose në këtë link.